My Greece Weddings - Najbolja ponuda venčanja u Grčkoj

 

Saveti8 novih trendova za venčanja 2021/2022

31 avgusta, 2021
https://mygreeceweddings.com/griptedi/2021/08/trendovi-za-vencanja-2021.jpg

Bilo je sasvim izvesno da će prethodna pandemijska 2020. godina uticati na to kako će se organizovati venčanja širom sveta. Ipak, kako Insider piše, postoji nekoliko trendova koji su bili veoma atraktivni poslednjih godina, a koji naprosto nisu održivi u nekom budućem periodu kao što su posluženje švedskim stolom (zbog zdravstvenih pitanja), sve je manje raskošnih venčanja, a rasporedi sedenja su važniji nego ikada. Dodatno, kombinacija belog cveća i zelenila kao osnovne dekoracije na venčanju više nije atraktivna.

Ali koji su to trendovi koji su obeležili većinu venčanja u 2021.godini i koji će, kako stvari stoje, zasigurno opstati i narednih godina?

Uživo prenos venčanja

Zvuči smešno, ali stiming ceremonije venčanja postoji već neko vreme kao ideja koja je naročito bila realizovana krajem 2020. i početkom 2021.godine. Razvoju ove ideje u najvećoj meri je doprinela nemogućnost okupljanja većeg broja ljudi u zatvorenim prostorima, pa je u tom smislu tehnologija zaista pomogla.

Izrada sopstvenog dekora

Kako bi uštedeli novac ali i ispoljili svoju kreativnost, mladi parovi su u većini sami organizovali dekoraciju, dizajn pozivnica za venčanje i poklone za goste. Pokret “uradi sam” koji je aktuelan na društvenim mrežama svakako je doprineo ovakvom trendu. Kreiranja buketa, paketića i drugih dekoracija pa čak i svadbenih torti u potpunosti je u rukama mladenaca i pretpostavka je da će ovaj trend živeti i naredne sezone.


Crvena boja odela za mladoženje?

Dizajneri su zaista ubeđeni da će svadbena odela za mladoženje od naredne sezone izgledati malo drugačije – u raznolikim bojama koje do sada nisu bile pravilo na venčanjima. Od trule višnje, ciklame, pa sve do šumsko zelene boje, evidentno je da će venčanja biti za nijansu zanimljivije gledati. Za letnje varijante biraće se između pastelnih boja neba, peska, slonovače.


Manje ceremonije – intimna atmosfera

Tokom 2021.godine na svetskom nivou je održano više malih ceremonija nego što je bilo raskošnih venčanja sa velikim brojem zvanica. Ovaj trend je podstakao i ugostitelje da prilagode sale za venčanja manjem broju ljudi.

 

Kockaste umesto ovalnih burmi

Kako predviđa osnivač kompanije “Concierge Diamonds” za Insider, ovalno sečeno kamenje na prstenju je stvar prošlosti. Naredne sezone će se zlatare okrenuti radijalnim kamenčićima odnosno burmama koje imaju kockastije kamenje.


Žuto zlato se vraća na velika vrata

Iako mnogima zvuči neverovatno jer su godinama unazad belo i roze zlatno apsolutno dominantni u tom polju, svetski zlatari ukazuju da je protekle godine došlo do povećane tražnje za burmama i vereničkim prstenjem od žutog zlata.

Mali bidermajeri su apsolutni hit

Iako su veliki svadbeni buketi godinama dominirali svadbenom scenom, vrlo je verovatno da će na njihovo mesto doći manji, svedeniji buketi. Jedno od popularnijih cveća za ove manje bidermajere je svakako aranžman đurđevka koji dozvoljava igranje sa bojama i različitim vrstama cveća.

Sušeno cveće je rešenje

Biranje svežeg cveća može povećati cenu venčanja do neba, zbog čega se mnogi mladenci odlučuju da umesto toga iskoriste pastelne boje sušenog cveća koje je daleko ekonomičnije. Još jedna od prednosti jeste da se suvo cveće može uklopiti u skoro sve teme venčanja, a kasnije se može i sačuvati kao uspomena.


Ovo su samo neki od trendova koji nas očekuju naredne sezone. Ukoliko planirate venčanje, obratite pažnju na pojedine stavke i olakšajte sebi organizaciju.

 

 

TOP paketi

Osnovni paket

Srebrni paket

Zlatni paket

Dijamantski paket

Venčanja u Grčkoj
Newsletter