My Greece Weddings - Najbolja ponuda venčanja u Grčkoj

 

Saveti5 saveta kako da izaberete pravi bidermajer

9 oktobra, 2020
https://mygreeceweddings.com/griptedi/2020/10/bidermajer_saveti_blog_mygreecewedings.jpg

Bidermajer je jedinstveni, specijalno dizajnirani buket, koji nosite na dan vašeg venčanja i koji će se nalaziti na velikom broju vaših svadbenih fotografija. Ponekad je upravo bidermajer “okidač” za temu venčanja ili stil venčanice. Svi smo gledali “Gossip girl” seriju u kojoj je inspiracija za venčanje Blair Waldorf bio jedinstveni buket bledo ružičastih božura koje je želela da drži na dan svog venčanja. Ali ako ste buduća mlada i pripremate vaše venčanje a niste baš poznavalac cveća i njihove simbolike, onda postoji mnogo pitanja koje je potrebno da razmotrite.

  1. Koje cveće treba da uključite u svoj buket?
  2. Koje boje / oblici najbolje odgovaraju vašoj haljini?
  3. Koliki bi trebao biti vaš buket?
  4. A kako, zaboga, treba da držite svoj buket?!

5 saveta kako da odaberete pravi bidermajer - Blog - MyGreeceWeddings.comTradicija bacanja bidermajera prožeta je bogatom istorijom kroz mnoge kulture. Davno su stari Grci i Rimljani koristili mirisno bilje i začine da bi odgnali neprijatne zle duhove ili lošu sreću, noseći vence ili sveže cveće u znak novih početaka, plodnosti i odanosti.

U srednjem veku engleske neveste su bacale bukete mirisnih biljaka, kao što je kopar, koji je predstavljao požudu. U bukete su stavljali začine kako bi odagnali zle duhove i lošu sreću, kao i maskirali miris tela. Neveste su se smatrale srećnima, pa bi gosti pokušavali da zgrabe nešto što im pripada (poput haljine,kose ili cveća) kako bi doneli sebi sreću. Da bi pobegla, nevesta je bacala svoj buket u gomilu. Ovo se ujedno smatra i začetkom tradicije bacanja bidermajera neudatim devojkama.

Saveti kako da odaberete pravi bidermajer za vaše venčanje

Navodimo vam nekoliko saveta kako da na pravi način odaberete vas bidermajer u skladu sa temom venčanja, vašim temperamentom i vrstom cveća koju volite:

  1. Pokušajte da izaberete venčanicu pre cveća

Kada odete u cvećaru na konsultacije, ne zaboravite da ponesete sliku haljine. Dizajn vašeg bidermajera u potpunosti zavisi od stila, oblika i detalja vaše haljine. Ključ dizajna buketa jeste da se ne utopi previše u haljinu i bude nevidljiv, da ne sakrije siluetu haljine ili ne uravnoteži liniju.

2. Pažljivo razmotrite oblik i veličinu svog buketa

Nemojte odabrati buket sa previše ukrasa ako ih već imate dovoljno na haljini, ali ako imate dugačak šlep ili nabore na zadnjoj strani haljine, možda biste želeli da uravnotežite izgled dramatičnijim buketom. Ne skrivajte svoj struk, jer je to verovatno vaš najuži deo, zato budite sigurni da buket bude mnogo uži od vašeg struka.

3. Saznajte koje je cveće u trendu ili u sezoni vašeg venčanja

Iako se sada cveće gaji u staklenim baštama i možete ga naći cele godine, pojedine vrste jednostavno neće biti dostupne ili će biti veoma skupe, zato obavezno uzmite to u obzir prilikom izbora cveća koji ćete staviti u svoj buket. Prolećna i letnja venčanja uglavnom imaju najveći izbor kada je reč o svežem cveću, dok zimski bidermajer može imati fantastične boje zimskog cveća ili svilenog cveća u krajnjoj liniji.

5 saveta kako da odaberete pravi bidermajer - Blog - MyGreeceWeddings.com

4. Neka vaš buket ima lični pečat

Pokušajte da uvrstite cveće koje može imati lično značenje za vas ili drugog člana porodice. Ako imate porodično nasledstvo, poput antičkog broša, čipke ili neke druge stvari za obradu vašeg starog, novog, pozajmljenog i plavog, zamolite cvećara da ga doda na vrh stabljika.

5. Uzmite u obzir tačnu boju vaše venčanice

Boja je ključna, posebno kod belih, slonovače i krem venčanica. Postoji toliko mnogo različitih nijansi, vaši cvećari mogu da preporuče pravu vrstu cvetova kako bi se uskladili sa bojom vaše haljine i haljina deveruša. Ne zaboravite doneti uzorke materijala haljina, ako ih imate.

Ako haljinu šijete ili  prepravljate, pitajte krojačicu da li ima rezervnog materijala, koji vaša cvećara može da omota oko stabljika vašeg buketa. Tada se savršeno uklapate.

Kako se pravilno drži bidermajer?

Ako ste nervozni pre venčanja i držite bidermajer prvi put, većina mlada obično drži svoj buket sa dve ruke i nosi ga prilično visoko što odmah podiže i ramena. Ovo obično ne daje sjajnu sliku, posebno ako nosite haljinu bez naramenica.

Ako se budete setili, držite buket u jednoj ruci i ispod kuka, malo podalje od haljine, tako da se može videti silueta haljine. Ovo će vas opustiti i otvoriti vaša ramena, poboljšavajući držanje i stvarajući najbolju pozu za vašeg fotografa!

Takođe zapamtite da vaš buket treba da bude zaista udoban za držanje, zato se ne odlučite za bilo šta što će biti nezgodno za nošenje i zbog čega ćete pogrbiti ramena ili stajati nakrivljeni.

TOP paketi

Osnovni paket

Srebrni paket

Zlatni paket

Dijamantski paket

Venčanja u Grčkoj
Newsletter